Eco-lodge

Catalaans boerenhuis in privé vallei

Dit afgelegen turisme rural staat op de zuidkant van een heuvel in een klein valleitje. Mas Prim is een gemoderniseerde masia, een Catalaans boerenhuis. Oude boerderijen in Catalonië hebben vaak kleine ramen doordat glas vroeger duur was en ook om het huis beter te isoleren. De Catalaanse architect Arcadi Pla heeft in onze natuurlodge daarentegen aan alle kanten grote ramen gemaakt die de ruimtes licht en ruim maken en een prachtig uitzicht bieden op de vallei.

Eenvoudig, schoon en comfortabel. 

Mas Prim heeft twee gastenverblijven, elk met een eigen voordeur vanaf de tuin: een vierpersoons familiesuite met privé badkamer en een tweepersoons kamer, ook met privé badkamer. Een aantal ruimtes zijn gemeenschappelijk: de woonkamer en de keuken, het terras en de tuin. Bekijk de gemeenschappelijke ruimtes

Drinkwater uit eigen bron en zonnepanelen voor energie

We hebben een eigen drinkwaterbron en zonnepanelen voor elektriciteit. Om het huis te verwarmen gebruiken we drie houtkachels. We maken efficiënt gebruik van de weinige stroom die we hebben, bijv. door ’s middags (als de zon het sterkste is) de wasmachine te draaien of onze laptops op te laden. Föhns, microwaves, waterkokers en strijkijzers nemen teveel stroom voor ons systeem en zul je hier dus niet aantreffen.

Zonnepanelen voor energie
Zonnepanelen voor energie

Bekijk de voorzieningen