Mas Prim gefotografeerd door Marjon Lukje

Marjon Lukje is een Nederlandse televisie beeldtechnicus en  fotograaf, opgeleid op de Fotovakschool in Amsterdam.

Intuïtieve portretfotografie

Het merendeel van Marjon Lukjes werk kan getypeerd worden als documentaire fotografie, met name reisdocumentair. Ze heeft veel gereisd om mensen van verschillende sociale en culturele achtergronden te fotograferen. Haar stijl wordt echter bepaald door een zeer intuïtieve manier om de context van degenen die gefotografeerd worden als een set in plaats van een achtergrond te gebruiken. Lukje vormt de wereld van haar karakters om hun verhaal te vertellen.

Rust

Hoewel Lukje dit hoofdonderwerp in deze korte fotoreeks van het leven op Mas Prim tijdelijk links laat liggen, is haar karakteristieke rust in het fotograferen duidelijk voelbaar in deze foto’s.

6×6 film

Lukje kiest ervoor om op 6×6 film te schieten met haar oude Hasselblad (zie foto). Door het gebruik van film en door de tijd die het kost om elke foto te belichten en scherp te stellen is elke klik een doordachte keuze. Dit en de zachtheid van het licht van de Hasselblad maakt het de perfecte camera voor Lukje’s stijl.

De resultaten zijn deze zijdezachte  vierkante foto’s van onze Bed & Breakfast. We zijn er super blij mee!

Ga voor meer informatie over Marjon Lukje en haar portfolio naar www.lukjephotography.com

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *