Het meer van Banyoles – l’Estany de Banyoles

Het meer van Banyoles is het grootste natuurlijke meer van Catalonië. Het is ongeveer 2 km lang , 250 breed en 45 meter diep. Het wordt gevormd door een constante toestroom van ondergrondse bronnen uit het vulkanische gebied La Garrotxa. Vanuit de bronnen stroomt ruim 600 liter kraakhelder water per seconde het meer in. Het overvloedige water stroomt door kleine kanaaltjes uit het meer naar beneden door de straten van het stadje Banyoles.

Het meer staat bekend als de voormalige roeilocatie voor de Olympische Spelen van Barcelona in 1992 en voor de Wereldkampioenschappen Roeien in 2004. Het is een populaire plek voor noord-europeese roeiers die hier in de wintermaanden komen trainen. Het meer is omringd door wandel- en fietspaden Er zijn verschillende locaties waar je kan zwemmen.

Banys Vells

Ons favoriete plekje aan het meer is het terras van Banys Vells (De oude baden). Dit is een terras op vlonders op het meer met een zwemgedeelte. De perfecte stek om een middagje te hangen, een biertje te drinken en van het uitzicht te genieten.

15 minuten met de auto vanaf Mas Prim

Volg de bosweg naar de autoweg c150. Vanaf hier rij je in een paar minuten het centrum van Banyoles binnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *