La Garrotxa – Bosachtig vulkaangebied voor natuurliefhebbers

La Garrotxa is een vulkaangebied dat in de weekenden in trek is onder Catalanen uit de regio die van de natuur komen genieten. Het lavagebergte is door erosie veranderd in glooiende heuvels. Vulkanische grond is erg vruchtbaar, waardoor de regio van de Garrotxa een stuk groener is dan andere regio’s in de provincie Girona. Door het gebied lopen een groot aantal goed gemarkeerde wandelroutes die je langs vulkanen, riviertjes, watervallen, middeleeuwse dorpjes en andere interessante plekken voeren. Op de routes tref je authentieke restaurants waar je voor een vriendelijk prijsje (€10-14) een menú kan eten, inclusief een karaf huiswijn.

15 minuten met de auto vanaf Mas Prim

Vanaf het terras op Mas Prim heb je uitzicht over de eerste bergen van La Garrotxa. Mas Prim ligt op de rand van het gebied. Na het bosweggetje ben je binnen 5 minuten al in de Garrotxa. Olot, de hoofdstad van het gebied, bereik je met de auto vanaf Mas Prim in 30 minuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *